Zingen bij Re-flax

Repetities

Iedere donderdagavond repeteren we in Cultureel Centrum Cascade aan de Hoge Kade 50 in Hendrik-Ido-Ambacht. De repetities starten om 19.45 uur en duren tot ca. 22.15 uur. Tijdens de repetities wordt er van iedereen inzet en discipline verwacht, maar uiteraard wordt er ook gelachen.

Wekelijks repeteren en de tekst en melodieën thuis oefenen is een absolute noodzaak, want we zingen alles uit het hoofd. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, maar je moet er dus wel iets voor over hebben om het hoge niveau dat wij nastreven te behalen. Uiteraard gaat dit niet ten koste van de ontspanning en het plezier dat we aan het zingen beleven.

Denk je: “Dat kan en wil ik ook”, kom dan snel kijken en luisteren tijdens één van onze inloop repetities iedere eerste donderdagavond van de maand. Meld je wel even van tevoren aan zodat we je goed kunnen ontvangen en van de gewenste informatie kunnen voorzien. Je kunt hiervoor dit formulier invullen.

Leeftijdsgrens

Bij Re-flax streven we naar een dynamische samenstelling van ons koor. Daarom hanteren we een maximumleeftijd van 65 jaar voor nieuwe leden. Dit beleid is van toepassing op nieuwe aanmeldingen en is bedoeld om een evenwichtige groepsdynamiek te bevorderen. Bestaande leden van elke leeftijd blijven een belangrijk onderdeel van ons koor.

Stemtest

Uiteraard kun je de open repetitie vrijblijvend bijwonen, maar er is ook gelegenheid om een stemtest te doen om te zien of je in aanmerking komt om bij ons te komen zingen. Tijdens de stemtest zing je een klein stukje voor onze songcoach Jeffrey zodat hij kan beoordelen of je goed genoeg zingt en wat je stembereik is (sopraan, hoge alt, lage alt, hoge tenor, lage tenor of bas).

Heb je de stemtest glansrijk doorstaan en ben je nog even enthousiast dan ga je de auditieprocedure in.

Auditieprocedure

Wanneer je de auditieprocedure ingaat, krijg je een auditienummer toegewezen. Van dit nummer krijg je de ingezongen audiofile en bladmuziek in jouw stempartij mee. Binnen een aantal weken moet je dit nummer uit je hoofd kunnen zingen. Dat wil zeggen de noten, melodie en tekst van jouw stempartij.

Wanneer jij aangeeft er klaar voor te zijn, kun je tijdens één van onze repetitieavonden auditie doen bij een selectiecommissie waar ook Jeffrey deel van uitmaakt. De auditie doe je met ondersteuning van een paar koorleden vanuit de diverse stempartijen. Je staat er dus niet alleen voor.

Zijn we tevreden over je auditie en is er plaats in jouw stempartij dan nodigen we je uit om het vervolgtraject in te gaan. Is je zangniveau niet voldoende dan blijft het helaas bij dit ene auditienummer. Is er na je eerste succesvolle auditie (nog) geen plaats in jouw stempartij dan zetten wij je op de wachtlijst. Je krijgt dan een seintje zodra er een plek vrijkomt. Overigens zijn de bassen, tenoren en sopranen in de minderheid dus hier is altijd plek.

Voor het vervolgtraject neemt iemand uit jouw stempartij jou onder zijn/haar hoede. Naast deze buddy houdt de sectional leader van je stempartij een oogje in het zeil en informeert regelmatig bij je hoe het gaat. Je krijgt een tweede auditienummer mee naar huis om te repeteren, maar je mag intussen wel wekelijks met ons meezingen. Uiteraard mag je dan de teksten erbij houden.

Na een aantal weken word je uitgenodigd om het tweede auditienummer te komen zingen en ook dit keer word je ondersteund door een aantal koorleden. Slaag je hiervoor dan word je aspirant donateur. Vanaf dat moment heb je toegang tot het donateursgedeelte van onze website waar je alle inside informatie en het oefenmateriaal kunt vinden.

Het aspirant donateurschap duurt ca. een half jaar. Tijdens deze periode beoordelen we of je mee kunt in het tempo van studeren en repeteren, of je de wekelijkse repetities bijwoont en of je op sociaal vlak je draai kunt vinden. Wanneer alle lichten op groen staan, word je benoemd tot volwaardig Re-flax donateur en krijg je de felbegeerde Re-flax speld uitgereikt. Je allereerste optreden met ons kan dan nooit ver weg zijn!© Re-flax | AVG
Hosted by Maxigraphx