Vragen en antwoorden

Wat zijn donateurs?

Donateurs zijn de zangers en zangeressen van ons koor. Re-flax is een stichting en daarom spreken we van donateurs in plaats van leden.

Wat houdt het donateurschap in?

Wanneer je de twee audities succesvol hebt doorlopen en er is plaats binnen jouw stempartij word je benoemd tot donateur. Vanaf dit moment repeteer je volwaardig mee als koorlid en word je klaargestoomd voor optredens.

Als donateur krijg je de volgende zaken tot je beschikking:

Oefenmateriaal
Het oefenmateriaal is te downloaden via het ledengedeelte van de website en wordt beschikbaar gesteld via een app. Het is uitsluitend beschikbaar voor eigen gebruik en mag niet gedistribueerd worden.

Open Ear Monitoring systeem
Dit systeem dat bestaat uit een ontvanger en een headset wordt gebruikt om de zang te ondersteunen. Het systeem wordt in bruikleen gegeven. Bij de overhandiging ervan wordt jou gevraagd een overeenkomst te ondertekenen. Je dient zelf telkens voor nieuwe batterijen te zorgen.

Kledingstukken en accessoires
Ten behoeve van optredens ontvang je enkele Re-flax kledingstukken en -accessoires in bruikleen. Deze blijven eigendom van Re-flax en moeten bij opzegging van het donateurschap ingeleverd worden. Daarnaast verwachten we dat je zelf een aantal basiskledingstukken aanschaft. Het kan voorkomen dat we je vragen voor een optreden of show bepaalde kleding en/of accessoires aan te schaffen. Deze kleding is en blijft uiteraard van jou.

Wanneer wordt er gerepeteerd?

We repeteren iedere donderdagavond van 19:45 uur tot ca. 22:15 uur in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Welke stempartijen zijn er bij Re-flax?

Het koor is opgedeeld in zes stempartijen. Een stempartij bestaat uit een groep koorleden die allemaal ongeveer hetzelfde stembereik hebben. De zes stempartijen zijn (van laag naar hoog):

Bas

Lage Tenor

Hoge Tenor

 Lage Alt

Hoge Alt

Sopraan

Moet je noten kunnen lezen om bij Re-flax te kunnen zingen?

Nee, dat is niet nodig. Wij zorgen voor de muziekbestanden die je als donateur zowel via onze website als via een app kunt downloaden. Hier vind je ook de songteksten. Het is de bedoeling dat je alles uit je hoofd leert.

Moet je kunnen dansen bij Re-flax?
Nee, dat is niet nodig maar enig maatgevoel is wel handig want veel van onze nummers voeren we uit met choreografie.
Zijn er ook koorleden die solo zingen?
Een solonummer is een welkome afwisseling tijdens onze theatershows en geeft de overige koorleden net even dat beetje lucht om achter de schermen op adem te komen of van kleding te wisselen. Voor de solo kunnen alle koorleden auditie doen met een zelf gekozen nummer, maar natuurlijk ziet lang niet iedereen dat zitten. Het koorlid dat tijdens de auditie de hoogste waardering krijgt, belandt in de spotlights op het podium.
Wat kost zingen bij Re-flax?

Met ingang van het aspirant-donateurschap betaal je éénmalig het inschrijfgeld van 15,- en een maandelijkse donatie. De donatie in 2022 bedraagt  20,- per maand en wordt door middel van een automatische incasso maandelijks van je rekening afgeschreven.

Wat zijn risers?
Risers zijn verhoogde podiumdelen waarop we staan tijdens repetities en bij optredens.

Deel deze pagina© Re-flax | AVG
Hosted by Maxigraphx