Auditieprocedure

Mensen die willen zingen bij Re-flax kunnen zich aanmelden door via de website het formulier in te vullen.  Sonja Vissers neemt dan contact met je op en vertelt alvast het een en ander over het reilen en zeilen in het koor.  Zij maakt ook een afspraak met je om een zogenaamde stemtest te doen.

Bij een stemtest is het de bedoeling dat je een klein stukje zingt voor onze Songcoach Jeffrey zodat hij kan bepalen bij welke stemsoort je kan worden ingedeeld.
Dan begint het wachten tot er een plekje vrijkomt in het koor, soms heb je geluk en hebben we direct plaats, vooral mannen worden bijna altijd meteen uitgenodigd om aan de slag te gaan met een auditienummer maar voor de dames is er dus meestal een wachtperiode.
Zodra er een plaatsje vrijkomt in jouw stempartij kun je worden opgeroepen. Wil je nog steeds bij Re-flax zingen? Besef je dat we heel serieus bezig zijn met onze muziek en ben je bereid net zo hard te werken als wij? Dan krijg je een auditienummer van ons om thuis in te studeren. Het oefenmateriaal bestaat uit een ingezongen MP3 bestand en bladmuziek van dit nummer.

Je krijgt een aantal weken de tijd om het materiaal helemaal uit je hoofd te leren en dan kun je tijdens een van onze repetitieavonden auditie doen, je hoeft het niet helemaal alleen te doen hoor, een aantal van onze eigen koorleden zullen ter ondersteuning meezingen. Is de songcoach tevreden over je auditie dan zal hij je uitnodigen om het volgende traject in te gaan. Is je zangniveau (nog) niet voldoende dan word je helaas niet aangenomen, hiervan wordt je dan binnen een paar dagen op de hoogte gesteld.

Dan begint een volgende periode. Je repeteert met het koor mee en hopelijk leg je al wat contacten, wij zorgen er altijd voor dat er iemand is die jou een beetje onder zijn of haar hoede neemt, die persoon noemen we je Buddy en dat is meestal de Sectional leader van jouw stempartij. Na een aantal weken moet je auditienummer 2 zingen en als dat goed gaat ben je aspirant lid.

Vanaf dat moment heb  je toegang tot het ledengedeelte van de Re-flax website, waar je al het oefenmateriaal kunt vinden en downloaden. Je kunt via ons forum de mededelingen vinden en uiteraard kun je berichten plaatsen of op een bericht reageren. Tijdens deze periode die wel een paar maanden duurt bekijken we of je het oefenmateriaal goed beheerst, of je trouw de repetities bezoekt en of je op sociaal gebied je draai kunt vinden in onze groep. Als dat zo is krijg je van ons de “Re-flax speld” en draai je mee als volwaardig lid, je wordt dan natuurlijk ook geacht zonder hulp van je Buddy alle liedjes in te studeren en te zingen.

Voor oud Re-flax leden die na een periode van maximaal 1 jaar te kennen geven graag terug te willen komen maken we graag een kleine uitzondering, mits er plaats is in het koor en je je voorheen altijd goed hebt ingezet voor het koor mag je dan terugkomen zonder de hele procedure opnieuw te moeten doorlopen. Mensen die langer dan een jaar afwezig zijn geweest moeten dit wel, Re-flax streeft er continue naar een hoger niveau te bereiken en als je voor langere tijd afwezig bent geweest kan het zijn dat je het tempo en niveau van Re-flax niet meer kunt bijbenen. Om dit te toetsen worden deze mensen gevraagd de procedure opnieuw te doorlopen, het kan dan ook gebeuren dat je in een andere stempartij wordt ingedeeld.

Links

Deze site gebruikt cookies voor het gebruik van onder meer YouTube, Google Analytics en andere diensten van derden zoals Twitter en Facebook. Deze cookies zijn nodig voor de goede werking van de website.