Veel gestelde vragen

Re-flax is een popkoor uit Hendrik-Ido-Ambacht bestaande uit circa 80 enthousiaste mannen en vrouwen tussen de 20 en 65 jaar oud.

Re-flax is in 2001 opgericht door Bep van der Vegt en haar gezin. De familie van der Vegt maakt een belangrijk deel uit van de organisatie van het koor.
Re-flax is geen vereniging maar een stichting en de zangers en zangeressen worden donateurs genoemd.

De naam Re-flax brengt ons naar de wortels van Hendrik-Ido-Ambacht. 
Het is een herinnering terug in de tijd toen Hendrik-Ido-Ambacht nog voornamelijk bestond uit vlas- en tuinbouw; 'Remember Flax'.

Eenmalig betaal je € 15,00 inschrijfgeld.
De donatie bedraagt € 20,00 per maand (2016).
Dit bedrag wordt maandelijks, door middel van een automatische incasso, van je rekening afgeschreven.

Als je bij Re-flax komt, wordt er verwacht dat je een aantal basiskledingstukken zult aanschaffen. Daarnaast moet je soms voor een optreden bepaalde kleding/accessoires aanschaffen.

Nee, dat is niet nodig.
Wij repeteren met vooraf (per partij) ingezongen nummers, waarbij de kennis van het notenschtift niet nodig is.

Ja je moet alle teksten uit het hoofd leren.

Het koor is opgedeeld in vier stempartijen. Een stempartij bestaat uit een groep koorleden die allemaal ongeveer hetzelfde stembereik hebben. De vier stempartijen zijn (van laag naar hoog): Bas, Tenor, Alt, Sopraan 
Jeffrey heeft, of zal, je een stemtest laten doen. Hierbij heeft hij goed naar jou geluisterd en je ingedeeld bij de stempartij die het beste past bij jouw stembereik.

We repeteren iedere donderdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in Cultureel Centrum „Cascade‟ aan de Hoge Kade 50 in Hendrik-Ido-Ambacht. Meestal repeteren we in de grote zaal. Maar soms maken we gebruik van de Victoriazaal. In welke zaal gerepeteerd wordt, staat vermeld op het bord in de hal van Cascade en op het ledengedeelte van de website.

Als we in de grote zaal repeteren, dan doen we dat doorgaans op de risers. Risers zijn verhoogde podiumdelen waarop we staan bij optredens. Iedereen helpt mee bij het opzetten en afbreken van de Risers. Hiervoor is een schema gemaakt waarbij je in de regel één keer in de vier tot vijf weken aan de beurt bent.

Het repertoire bestaat uit een mengeling van pop, rock, musical en gospel.

We treden meerdere malen per jaar op.
In de Cascade, met eigen shows, twee of drie keer in een weekend. Verder is het afhankelijk wat er voorbij komt. 

Als je bij Re-flax komt wordt er van je verwacht dat je een aantal basiskledingstukken zult aanschaffen. Daarnaast moet je soms voor een optreden nog bepaalde kleding/accessoires aanschaffen.

Staat je vraag er niet bij? Stel 'm dan hier:

 

Links

Deze site gebruikt cookies voor het gebruik van onder meer YouTube, Google Analytics en andere diensten van derden zoals Twitter en Facebook. Deze cookies zijn nodig voor de goede werking van de website.